fbpx

Yritys

Avainhenkilöt

Jonne Pöyhtäri
Business Development, Partner

Jonne on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Hän on kokenut ulkomaankaupan asiantuntija ja työskennellyt pitkään ennen Export Makeria mm. erilaisten liiketoiminnan kehityshankkeiden parissa, viimeisimpänä ison greenfield-investointiprojektin pääjohtajana Venäjällä neljän vuoden ajan. Jonnen erityisosaamisalueita ovat mm. investoinnit ja tehdashankkeet, kansainvälistyminen, yritysstrategia, myynti ja muutosjohtaminen.

Suvi Metsola
Managing Director

Suvi on koulutukseltaan filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta pääaineena venäjän kieli ja kulttuuri. Venäjällä Suvi on opiskellut sekä Pietarin että Jaroslavlin valtion yliopistoissa, jonka lisäksi hän on vuosien varrella hankkinut koulutusta liittyen kansainväliseen kaupankäyntiin. Suvi on toiminut 8,5 vuotta Jyväskylän seudun kehittämisyhtiössä Jykes Oy:ssä Venäjän markkinoiden asiantuntijana, tehtävänään auttaa Keski-Suomen alueen yrityksiä Venäjän markkinoille sekä edistää ulkomaalaisten yritysten etabloitumista Suomeen. Suvin erityisosaamisalueita ovat mm. Venäjän liiketoiminnan käynnistäminen ja kehittäminen, kaupan käytänteet, Venäjän markkinoiden erityispiirteet sekä liiketoimintakulttuuri.

Tuomas Uusi-Hakala
Partner

Tuomas on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Lopputyönsä hän teki venäläisen tilinpäätöksen yhdistämisestä suomalaiseen konsernitilinpäätökseen sekä yhteisen raportointijärjestelmän luonnista. Lisäksi Tuomas on suorittanut kansainvälisen Master of Arts -tutkinnon Pietarin Eurooppalaisesta yliopistossa, pääaineenaan Venäjän ja Euraasian tutkimus. Hän on työskennellyt mm. ZAO Betsetin Business Controllerina sekä maajohtajana OOO Nordic Green Air Technologies -yhtiössä. Tuomaksen erityisosaamisalueita ovat mm. liiketoiminnan käynnistäminen ja kehittäminen, start-upit sekä erilaiset yrityksen taloudenpitoon liittyvät kehittämistoimenpiteet.

Henri Karhu
Project Manager, Ruotsi

Henri Karhu toimii Export Makerin tiimin virallisena Ruotsin markkinoiden asiantuntijana. Henri on asunut Ruotsissa 23 vuotta ja valmistunut siellä koneinsinööriksi kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta. Hän on työskennellyt vientikaupan parissa useamman vuoden ajan ja toiminut erityisesti viennin tuotteiden tuotepäällikkönä yli 60 eri maahan. Henrillä on vahvaa osaamista mm. teknillisistä ratkaisuista, markkinoiden kartoittamisesta, start-upeista ja edustustehtävistä.

Elena Baidakova
Director, Venäjä

Elena on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Pietarin valtion yliopiston johtamisen maisterikoulusta, joka on yksi arvostetuimmista alan korkeakouluista Venäjällä. Erikoistumisalana hänellä oli strateginen johtaminen.  Elena on suorittanut tutkinnon myös Uralin valtion yliopiston kansainvälisten suhteiden tiedekunnassa erikoistuen aluekehittämiseen ja integraatioprosesseihin. Lisäksi Elenalla on kielenkääntäjän diplomi (venäjä-englanti-venäjä). Hän on saanut laajaa kansainvälistä kokemusta opiskellessaan USA:ssa ja Sveitsissä. Elenan on työskennellyt menestyksekkäästi suurissa kansainvälisissä lentoyhtiöissä – Lutfhansa, Star Alliance, LOT Polish Airlines – myyntitehtävissä sekä liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijana.

Ilkka Lehto
Account Manager

Ilkka on valmistunut liiketalouden maisteriksi Tallinnan teknillisestä yliopistosta. Ilkka on henkilöstörekrytoinnin ja -johtamisen asiantuntija jo toisessa sukupolvessa. Hänellä on laaja kokemus henkilöstön, erikoisasiantuntijoiden sekä johtajien rekrytoimisesta, verkostojen luomisesta sekä liiketoiminnan prosesseista. Hänen vahvat alat ovat IT ja teollisuuden eri toimialat. Ilkka on vienyt kansainvälisen rekrytointitoimisto Glasford Internationalin Puolan ja Baltian markkinoille sekä mm. Viroon vuonna 2005. Yrityksen toiminta on kasvanut ja laajentunut huomattavasti vuosien varrella. Nyt toimipisteitä on 30 ympäri maailmaa. Suurin osa asiakkaista on kansainvälisiä yrityskonserneja, maahantuojia sekä franchising-yrityksiä. Ilkalla on hyvä näkemys henkilöstöjohtajuudesta ja johtamisesta yleisesti. Laaja liiketoiminnan tuntemus auttaa Ilkkaa löytämään oikeita strategisia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Ilkan työnkuvaan kuuluu asiakkaiden konsultointi, verkostojen luominen sekä rekrytointiprosessien johtaminen. Suomen kielen lisäksi, hän puhuu englantia, eestiä ja ruotsia.