fbpx

Yritys

Advisory Board

Omien avainhenkilöidemme lisäksi meillä on käytössämme erittäin kokeneen sekä ansioituneen Advisory Boardimme jäsenten suhdeverkostot sekä kompetenssi.  


EastConsulting_V2-5
Toimintaamme erityisesti julkisen yrityskehittämisen ja kaupunkisektorin toiminnan osalta vahvistaa kaupunkineuvos Markku Andersson. Markku toimi Jyväskylän kaupunginjohtajana vuosina 2004–2015 ja vuosina 1993–2004 Lappeenrannan kaupunginjohtajana. Andersson on toiminut ja toimii edelleen useissa eri luottamus- ja edustustehtävissä, mm. Suomen Kuntaliiton varapuheenjohtajana. Hänellä on vahvaa osaamista myös kansainvälisistä yhteyksistä.

Julkisten toimijoiden roolien muuttuessa ja resurssien vähentyessä yksityisten kansainvälisen kaupan asiantuntijayritysten rooli tulee vahvistumaan yrityskehittämisessä. Yritysten kannattaisi hyödyntää asiantuntijoiden osaamista välttääkseen suurimmat riskit ja karikot kansainvälisessä kaupassa ”.


EastConsulting_V3-4 Esittelemme toisena Advisory Boardin jäsenenä erittäin kokeneen yritystoiminnan moniosaajan Lauri Ratian. Lauri on työskennellyt mm. paperi-, konepaja-, elektroniikka- ja rakennusmateriaaliteollisuudessa 45 vuoden ajan erilaisissa johtotehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on arvostettu asiantuntija valtion, instituutioiden, pääomasijoittajien ja yritysten keskuudessa.  Lauri vahvistaa osaamistamme erityisesti kansainvälisessä liiketoiminnassa ja strategisessa kehittämisessä.

 

Kansainvälisen kaupan asiantuntijayrityksen käyttö on perusteltua markkinakuvan hahmottamisessa ja paremmassa ymmärtämisessä ennen varsinaisen myyntoiminnan tai etabloitumisen käynnistämistä. Käytännön kokemusta omaavan asiantuntijaorganisaation avulla pystytään nopeuttamaan myynnin käynnistämistä uusilla markkinoilla ja välttämään turhia, usein kalliiksi tulevia virheitä.”


Tomi Asanti tuo Export Makeriin mukanaan yli 20 vuoden ajalta kerrytetyn bisnesosaamisen eri toimialoilta ja sektoreilta. Venäjällä ja IVY-maissa hankitun johtamiskokemuksen lisäksi hän on johtanut erikokoisia projekteja ja konsultointitehtäviä Euroopassa ja Aasiassa erityisesti kiinteistö-, rakennus- ja asiantuntijapalvelupuolella.

Tomi vaikuttaa vahvasti sijoittajana, mentorina ja hallitusjäsenenä pohjoismaisissa startup -yrityksissä. Tämän lisäksi hänen erityisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat eri Greenfield- ja Brownfield-hankkeet, strategia- ja rahoitustehtävät, erilaiset sijoituspäätökset ja -laskennat sekä niiden toimeenpano että johtaminen. Tomilla on executive MBA -tutkinto Hultin bisneskoulusta Bostonista ja oikeustieteen tutkinto sekä Columbia Law Schoolista New Yorkista että Turun oikeustieteellisestä. Hän tuo mukanaan osaamisensa ja verkostonsa erityisesti Venäjän, Kiinan ja Dubain markkinoille.