Asiakastarina: Nikkarien Oy uudelleen Venäjän markkinoille

Nikkarien Oy

Nikkarien Oy on Vantaalla toimiva saunatarvikkeiden toimittaja. Yritys on perustettu vuonna 1984 ja vuosien varrella tuotevalikoima on kehittynyt laajaksi sisältäen noin 400 tuotenimikettä. Saunatarvikkeita valmistetaan käyttäen hyväksi useita eri materiaaleja – tuotteita valmistetaan puumateriaaleista, kuparista, ruostumattomasta teräksestä sekä pellavasta. Tämän lisäksi valikoimassa on puisia pienkalusteita sekä takorautaisia takkatuotteita.

Nikkarien Oy on viime vuosina kasvattanut aktiivisesti ulkomaan vientiä ja nykyään vienti muodostaa melko ison osan toiminnasta.

Yritys oli harjoittanut vientiä Venäjän markkinoille aikaisempina vuosina, mutta muutama vuosi sitten kaupankäynti oli hiljentynyt. Nyt Nikkarien Oy:n toimitusjohtaja Arttu Korpela päätti herätellä vanhoja kumppanuuksia. Noin viiden vuoden hiljaiselon jälkeen kaupan käynnistämiseen kaivattiin apua.

Tuulta purjeisiin Venäjän markkinoille

Export Makerin Venäjä –tiimin tehtäväksi tuli löytää yhteys Nikkarien Oy:n entisen yhteistyökumppanin, Venäjällä toimivan tavarataloketju Maxidomin, kanssa. Yhteydenottojen seurauksena tapaaminen saatiin järjestettyä uudelleenneuvotteluja varten.

Nikkarien Oy:n toimitusjohtaja Arttu Korpela suuntasi tapaamiseen Pietariin yhdessä Export Makerin toimitusjohtaja Suvi Metsolan kanssa, joka toimi apuna ja tulkkina tapaamisessa. Tapaaminen sujui menestyksekkäissä merkeissä; Maxidom tilasi Nikkarien Oy:n tuotevalikoimasta noin kymmenenkunta tuotetta myyntiin Venäjän markkinoille. Tulevaisuudessa viennin tuotevalikoiman odotetaan kasvavan.

Vaikkakin Nikkarien Oy on aktiivinen toimija ulkomaan viennissä, ulkopuolista apua ei Arttu Korpelan mukaan ole aikaisemmin käytetty. Nikkarien Oy on tehnyt vientiä itsenäisesti tai yhteistyössä muiden yritysten kanssa vientirenkaan kautta.

– Nyt kuitenkin jo kielimuurin takia ulkopuolinen apu oli tarpeen, toteaa Korpela

Hyvä ja aktiivinen yhteydenpito

Toimitusjohtaja Arttu Korpela kertoo olevansa tyytyväinen sekä lopputulokseen että Export Makerin käytännön toimintaan. Export Maker auttoi alkutaipaleella puhaltamaan tuulta purjeisiin ja aukaisemaan kommunikaatioväylät. Tästä on Arttu Korpelan mukaan hyvä jatkaa viennin laajentamista. Vaikka Nikkarien Oy jatkaa neuvotteluja nyt omin voimin, on mahdollista, että yritys kääntyy Export Makerin puoleen tilanteen kehittyessä ja avuntarpeen lisääntyessä.

– Sen lisäksi, että työ oli asiantuntevaa, oli yhteydenpito hyvää ja henkilöstö Pietarissa aktiivista, kiittelee Korpela.

– Suosittelen Export Makerin palveluita keskisuurille ja pienille yrityksille, joilla ei ole vientimaata koskevaa asiantuntijuutta organisaation sisällä. Export Makerilta saa hyvän ulkopuolisen näkemyksen ja avun viennin kehittämiseen.


Haastattelun ja tekstin toteutti Miila Leisiö

Jaa juttu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tilaa uutiskirjeemme

ja saat jatkossa vinkkejä ja etuja suoraan sähköpostiisi

Luitko jo nämä?

Referenssit

Asiakastarina: Medanets Oy – markkinatutkimus Benelux-maihin

Medanets Oy on vuonna 2004 perustettu terveydenhuollon mobiiliratkaisuiden ammattilainen. Yritys tuottaa palveluita hoitohenkilökunnan käyttöön, ja toimii aktiivisesti Suomessa ja Ruotsissa, tavoitellen kasvua myös muualta Euroopasta. Yritys

Referenssit

Asiakastarina: Vuomet Oy – uusia asiakkaita idästä

Vuomet Oy on Keski-Suomessa Petäjävedellä sijaitseva, vuonna 2000 perustettu konepaja, joka on erikoistunut korkealaatuisten tienhoitolaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Vuomet Oy myy omalla VUOMET -tuotemerkillään mm.

Haluatko kasvattaa yrityksesi vientiä?

Ota yhteyttä ja tehdään toiveistasi totta yhdessä.

Close Menu

Ollaan kuulolla!

Täytä yhteystietosi, ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian.