Asiakastarina: Vuomet Oy – uusia asiakkaita idästä

Vuomet Oy on Keski-Suomessa Petäjävedellä sijaitseva, vuonna 2000 perustettu konepaja, joka on erikoistunut korkealaatuisten tienhoitolaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Vuomet Oy myy omalla VUOMET -tuotemerkillään mm. erilaisia lumiauroja ja tiehöyliä niin kotimaahan että ulkomaille. Export Maker auttoi yritystä etsimään jälleenmyyjiä Venäjältä.

Konkreettinen apu vienninedistämiseen

Vuomet Oy:llä on ollut kokemusta kansainvälisestä kaupasta jo noin kymmenen vuoden ajalta. Aluksi kansainvälistymisen askeleet olivat pienempiä, mutta nykyään kansainvälistyminen on kehittynyt yhdeksi yrityksen liiketoiminnan peruspilareista.

Vuomet Oy:n myyntisihteeri Sini Vuoksenrannan mukaan tulevaisuudessa yritys aikoo panostaa yhä enemmän enemmän kansainväliseen kauppaan ja laajentumiseen Suomen ulkopuolelle.

Export Maker Oy tuli Vuometille tutuksi yritystilaisuudessa, josta yhteistyö lähti liikkeelle.

–      Yhteydenotto Export Makeriin tuntui tarpeen tullen helpolta ja luontevalta, koska heillä oli tarjota juuri sitä asiantuntemusta, mitä me tarvitsimme, Vuoksenranta avaa.

Export Maker Oy:n apu Vuometin tarpeeseen Venäjän kontaktien luomisessa, sekä asiantuntevien neuvojen antamisessa.

–       Export Maker auttoi yritystämme taustoittamaan potentiaalisia asiakkaita uusilla markkinoilla. Pietarin toimisto auttoi yhteydenpidossa venäläisen jälleenmyyjäasiakkaan kanssa, sekä antoi yksityiskohtaisia ohjeita toimintatavoista. Export Makerin edustaja oli myös mukana, kun venäläisasiakkaat vierailivat tehtaallamme, Vuoksenranta kuvailee.

”Meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää kansainvälistä yhteistyötä eteenpäin”

Export Maker Oy:n konkreettinen apu oli Vuomet Oy:lle hyödyllistä ja tulokset selkeitä. Myyntisihteeri Sini Vuoksenranta kokee, että Vuomet Oy:n tietopohja mahdollisuuksistamme uusilla markkinoilla vahvistui ja yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa jatkettu.

Vuomet Oy / VRG-tiehöylä - jälleenmyyjiä Venäjältä
Kuva: Vuomet Oy / VRG-tiehöylä

–       On sitä samalla kauppaakin tehty ja meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää kansainvälistä yhteistyötä eteenpäin, Vuoksenranta kuittaa.

Vuoksenrannan mukaan Export Makerin toimintatavat olivat selkeitä, toiminta nopeaa ja asiat hoidettiin loppuun asti.

Yhteydenpito projektin aikana oli luontevaa ja mutkatonta: tiesimme, kuka asiaamme hoitaa ja kehen olla yhteydessä.

–       Export Makerin henkilöt olivat asiantuntevia, mukavia, toimeliaita ja kiinnostuneita asiakkaan tilanteesta, Vuoksenranta kuvailee.

Vuoksenranta kertoo, että Vuomet Oy:n tilanteessa yrityksen kannatti käyttää Export Makerin palveluita, koska Vuometilta puuttui aikaa, kontakteja sekä kokemusta uuden markkina-alueen toimintatavoista.

–       Monien asioiden selvittäminen itse olisi ollut haastavaa ja vienyt paljon aikaa, Vuoksenranta selittää.

 Onnistunut lopputulos

Lopputulos miellytti Vuometia: heillä on nyt selkeät suunnitelmat Venäjän viennin kehittämisen suhteen, sekä he tietävät, mistä saavat luotettavia neuvoja tarvittaessa.

–       Yllätyimme tehokkuudesta, jolla asiat etenivät Export Makerin toimesta. Olimme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun, Vuoksenranta kertoo.

Vuomet Oy suosittelee Export Maker Oy:n palveluita yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälistymisestä, tai tarvitsevat asiantuntevaa taustatukea kansainvälisen toimintansa kehittämiseen.


Haastattelun toteutti Joona Koivisto.

Jaa juttu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tilaa uutiskirjeemme

ja saat jatkossa vinkkejä ja etuja suoraan sähköpostiisi

Luitko jo nämä?

Referenssit

Asiakastarina: Medanets Oy – markkinatutkimus Benelux-maihin

Medanets Oy on vuonna 2004 perustettu terveydenhuollon mobiiliratkaisuiden ammattilainen. Yritys tuottaa palveluita hoitohenkilökunnan käyttöön, ja toimii aktiivisesti Suomessa ja Ruotsissa, tavoitellen kasvua myös muualta Euroopasta. Yritys

Haluatko kasvattaa yrityksesi vientiä?

Ota yhteyttä ja tehdään toiveistasi totta yhdessä.

Close Menu

Ollaan kuulolla!

Täytä yhteystietosi, ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian.