Asiakastarina: Build Care Oy – Tavoitteena aktiivinen vientitoiminta

Build Care Oy on Turussa vuonna 1990 perustettu suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut yritys. Build Carea voi ylpeydellä tituleerata 100% kotimaiseksi – nykyään Vantaalla toimiva yritys on kokonaan suomalaisessa omistuksessa ja myöskin tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa. Build Carella on valikoimassaan patentoitu, maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen ElaProof-vesieristeteknologia. Elastinen ja myrkytön pinnoite suojaa erilaisia materiaaleja ja pidentää rakennusten elinikää vuosikymmenillä. Yhtiö on useana vuonna saanut ”Suomen Vahvimmat Yritykset”-tunnustuksen.

Kohti uusia markkinavaltauksia ja aktiivista vientitoimintaa

Aikaisempina vuosina Build Carella on toimittanut yksittäisiä tilauksia ulkomaille, mutta järjestelmällistä laajaa markkinatutkimusta ei ole vientimarkkinoille aikaisemmin tehty.

Build Caren kehitysstrategiaan kuuluu vientitoiminta ulkomaille. Tässä vaiheessa viennin kehitys keskittyy Euroopan Unionin sisäisille markkinoille. Build Caren toimitusjohtaja Juha Koponen kertoi yrityksen halunneen kartoittaa muutamaa toisistaan poikkeavaa EU-markkinaa ja yhdeksi maista valikoitui Puola. Ulkopuolisen avulle on käyttöä toimittaessa uusilla markkinoilla, jotka ovat sekä maantieteellisesti että kulttuurisesti kauempana.

Build Caren ja Export Makerin yhteistyö alkoi muutama kuukausi sitten.

Build Care valmistaa suojaavia ElaProof-pinnoitetuotteita. Havainnekuva. Photo by Jack B on Unsplash.

Export Maker aloitti Puolan markkinoiden kartoituksen ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kontaktoinnin. Apua tarvittiin myös kielimuurin ylittämisessä.

– Ensinnä apua kaivattiin tietenkin kielimuurin kanssa. Ilman kielen osaamista suurin osa lähteistä ei ole käytettävissä. Markkinan toimintatapa, kilpailevat tuotteet, toimijat – kaikki vaativat kielen ymmärtämistä. Tärkeää oli lisäksi saada ymmärrys regulaatiopuolesta; laeista, luvista ja muista markkinoilla toimimisen kriittisistä tekijöistä.

Export Makerin tehtäväksi tuli kartoittaa kilpailijat, markkinatoiminta, lupa-asiat ja ottaa selvää muista säädöksistä. Tarkoitus oli luoda Build Carelle kokonaiskuva Puolan markkinoista – kysynnästä, tarjonnasta ja mahdollisesta markkinaraosta.

Kiitosta toiminnan perinpohjaisesta ymmärtämisestä

Export Maker työsti Build Carelle markkinaraportin, jossa oli tietoa Puolan markkinoista, niissä toimimisesta, kilpailijoista sekä kontaktoi muutaman mahdollisen yhteistyökumppanin. Tällä hetkellä, muutaman kuukauden jälkeen ensikontaktista, Build Care jatkaa keskusteluja mahdollisten tulevien yhteistyökumppaneidensa kanssa ja pieniä testitilauksia on jo toimitettu Puolaan.

Vaikka tapaamisia yhteistyökumppaneiden kanssa saatiin järjestettyä vain muutama, toiminnastaan Export Makerin tiimi sai Build Caren toimitusjohtajalta ruusuja. Koponen jäi tyytyväisin mielin jatkamaan vienninedistämistä saaden Export Makerilta hyvän ponnahduslaudan ja tuen uuteen markkina-alueeseen tutustuttaessa.

– Export Makerin asiakaspalvelu oli erityisen hyvää; yhteydenpito pelasi ja työntekijät olivat hyvin tavoitettavissa. Lisäksi Export Makerin todellinen halu ja kiinnostus ymmärtää Build Caren toimintaa perinpohjaisesti oli kiitettävää.

– Export Makerin toiminta oli mallikasta, ja he tekivät sen mitä lupasivat. Suosittelen Export Makerin palveluita käytettäväksi yrityksille, jotka tuntevat omat kilpailutekijänsä Suomessa ja ovat valmiita uusien markkinoiden kartoitukseen.

Haastattelun toteutti Miila Leisiö. 


Haluatko lähteä toteuttamaan markkinatutkimuksen potentiaaliselle markkinalle?

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”false”]

Löydät muut referenssicasemme täältä.

Jaa juttu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tilaa uutiskirjeemme

ja saat jatkossa vinkkejä ja etuja suoraan sähköpostiisi

Luitko jo nämä?

Referenssit

Asiakastarina: Medanets Oy – markkinatutkimus Benelux-maihin

Medanets Oy on vuonna 2004 perustettu terveydenhuollon mobiiliratkaisuiden ammattilainen. Yritys tuottaa palveluita hoitohenkilökunnan käyttöön, ja toimii aktiivisesti Suomessa ja Ruotsissa, tavoitellen kasvua myös muualta Euroopasta. Yritys

Referenssit

Asiakastarina: Vuomet Oy – uusia asiakkaita idästä

Vuomet Oy on Keski-Suomessa Petäjävedellä sijaitseva, vuonna 2000 perustettu konepaja, joka on erikoistunut korkealaatuisten tienhoitolaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Vuomet Oy myy omalla VUOMET -tuotemerkillään mm.

Haluatko kasvattaa yrityksesi vientiä?

Ota yhteyttä ja tehdään toiveistasi totta yhdessä.

Close Menu

Ollaan kuulolla!

Täytä yhteystietosi, ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian.