Ajankohtaista

Idän ja lännen välinen yhteistyö kukoistaa 178 miljoonan euron edestä

Kaakkois-Suomi – Venäjä, Kolarctik ja Karelia

Sanktiot ovat tuntuvasti kurittaneet suomais-venäläistä yhteistyötä tietyillä liiketoiminnan aloilla. Tästä huolimatta, niin kuin hyvissä naapurussuhteissa yleensä, yhteistyöhalua ja -kykyä näyttää löytyvän. Sen todistavat tänä vuonna käynnistyvät projektit niillä toimialoilla, joihin sanktioiden vaikutus ei ulotu. Tällaisia toimialoja ovat muun muassa infrastruktuuri, ympäristönsuojelu sekä yritysten toimintaedellysten kehittäminen.

Tällä hetkellä suomalais-venäläisiä kehitysyhteistyöprojekteja koordinoivat kolme erillistä ohjelmaa: Kaakkois-Suomi – Venäjä, Kolarctik ja Karelia. Jokaisella ohjelmalla on oma seurantakomitea, joka joko hyväksyy tai hylkää rahoitettavat projektit. Toistaiseksi ohjelmiin on hyväksytty yhteensä 66 eri kehittämisprojektia, jotka rahoitetaan ohjelmien saamien varojen turvin. Jo hyväksyttyjen projektien lisäksi, käynnissä ovat laajojen infrastruktuurihankkeiden sisällön ja rahoituksen neuvottelut yhdessä Euroopan komission kanssa. Esimerkki laajasta infrastruktuuriprojektista on Imatran ja Nuijamaan raja-asemien uudelleenjärjestely.

Kullakin ohjelmalla erilliset budjetit

Ohjelmien rahoitus on peräisin Suomelta, Venäjältä ja Euroopan Unionilta. Lisäksi Kolarctic ohjelma on saanut rahoitusta Ruotsilta ja Norjalta. Tällä hetkellä kehitysohjelmat ovat yhteensä saaneet rahoitusapua 178 miljoonan euron verran. Rahoitus varmistui tämän vuoden elokuussa ja lokakuun alussa sopimukset astuvat voimaan.

Rahoitettavat projektit liittyvät alueiden saavutettavuuteen, ympäristönsuojeluun sekä alueiden yritysten toimintaedellysten kehittämiseen. Jokaisen ohjelman teemana ovat turvallisuus ja sujuvan liikkumisen kehittäminen rajanylityspaikoilla sekä vesistöalueilla. Lisäksi koulutus, kulttuuri ja tutkimusala ovat ohjelmien keskeisiä teemoja.

Jokaisella ohjelmalla on käytössä eri määrä budjettia. Esimerkiksi Kaakkois-Suomi – Venäjä -ohjelmalle on myönnetty rahoitusta yhteensä 72 miljoonaa euroa, jotka jaetaan ohjelman alaisille projekteille. Esimerkiksi pyörätien rakentamiseen Svetogorskista Suomen rajalle (rahoitus 1,6 miljoonaa euroa). Tai ongelmajätekaatopaikan, Krasnyi Borin, ympäristön tutkimukseen ja alueen ympäristön tilan kohentamisen vaihtoehtojen kehittämiseen (rahoitus 750 000 euroa). Projektin toteuttavat venäläinen yritys ”Mineral” yhdessä Etelä-Savon ja Uudenmaan kanssa. Lisäksi meneillään on esimerkiksi projekti, jonka tarkoitus on houkutella Kotka-Haminan alueelle venäläisiä start-upeja (myönnetty apuraha on 650 000 euroa).

Kolarctic -ohjelma on saanut rahoitusta 63 miljoonaa euroa ja Karelia -ohjelma 43 miljoonaa euroa.

Ohjelmien valmistelut alkoivat jo vuonna 2013. Sanktiot, niiden vaikutukset ja laajuus kuitenkin hidastivat ohjelmien loppuunsaattamista. Koska sanktiot eivät koske ohjelmien sisältöä, työ voi vihdoin alkaa. Yhteensä nämä ohjelmat käsittävät 1340 kilometrin pituisen rajan Suomen ja Venäjän välillä.

Hanketoiminta kestää vuoden 2022 loppuun asti.

Sanomattakin on selvää, että tällaiset ohjelmat ovat hieno tapa saada tuetusti omaa projektia eteenpäin kansainvälisessä ympäristössä. Vaikka monia projekteja onkin jo rahoitettu, ohjelmiin on vielä mahdollista hakea uusilla hankeideoilla!

Aikaisemmin hyväksytyt hankeideat on mahdollista lukea ohjelmien kotisivuilta.


Kaleria CBC

Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC

Kolarctic CBC

Lähteet:

https://www.fontanka.ru/2018/08/17/075/

https://www.rakennerahastot.fi/web/eni-cbc/eni-cbc-uutiset

Tekstin on kirjoittanut Miila Leisiö.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Export Maker mukana Kasvu Invitation: Kansainvälistyminen ja rahoitus -päivässä Helsingissä

Mitä: Kansainvälistymisen ja rahoituksen Kasvu Invitation -työpajapäivä
Missä: TechCode, Porkkalankatu 20 A, Helsinki
Milloin: 11.9.2018 klo 9-16

Yli 80 % Kasvu Openin sparrauksessa mukana olleista yrityksistä tavoittelee kansainvälistä kasvua. Mitä globaali bisnes vaatii ja mihin kannattaa varautua? Miten kansainvälistä kasvua tehdään ja miten sitä johdetaan? Mitä rahoituksen näkökulmasta kannattaa ottaa huomioon?  Kansainvälistyminen asettaa bisnekselle uusia vaatimuksia ja tarvitaa uudenlaista osaamista. Kasvu ylipäänsä, suuntautui se sitten ulkomaille tai rajojen sisälle, vaatii usein rahoitusta. Kansainvälistymisen ja rahoituksen Kasvu Invitation -työpajapäivässä keskitytään kansainvälistymisen ja rahoituksen teemoihin vanhvan kumppanijoukon avulla. Kumppaneina vuoden 2018 Kansainvälistymisen ja Rahoituksen Kasvu Invitation -ohjelmassa toimivat Berggren, DHL Express, Export Maker, Midventum sekä Vauraus Suomi.

Työpajoissa asiantuntijamme kertovat muun muassa siitä, miten rakentaa kansainvälistymisstrategia, ja kuinka suunniteltuja toimenpiteitä kannattaa lähteä toteuttamaan kansainvälisillä markkinoilla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa: https://www.kasvuopen.fi/kalenteri/kasvu-invitation-kansainvalistyminen-ja-rahoitus.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

VENÄJÄ. NYT! 17.8.2018 Jyväskylässä

Venäjä

Alkuperäinen kutsu

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, mihin suuntaan Venäjä on kehittymässä ja mitä työkaluja tarvitset Venäjän-kaupassa menestymiseen. Suomen Pietarin pääkonsulaatti, Finnvera, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, Export Maker Oy, Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen liitto ovat valmistelleet sinulle ajankohtaisen tietopaketin.

Aika: perjantai 17.8.2018 Klo 12:00-16:00
Paikka: Cygnaeustalo, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä, kokoushuone Anni


OHJELMA:

Klo 12:00 Avaus
Tapani Mattila, Keski-Suomen liitto

12:10 Venäjän kehitys: näkemyksiä Pietarin pääkonsulaatista
Lauri Pullola, Suomen Pietarin konsulaatti

12:40 Suomalaisen pk-yrityksen Venäjä-hankkeiden rahoitus, vienti ja etabloituminen
Timo Pietiläinen, Finnveran Pietarin edustusto

13:20 Liiketoimintaympäristö Venäjällä – mahdollisuudet ja haasteet; SVKK pelinavaajana Venäjällä
Jaana Rekolainen, Suomalais-venäläinen kauppakamari

14:00 Kahvitauko

14:20 Team Finland –verkoston rahoitus- ja muut palvelut
Jouni Hynynen, Keski-Suomen ELY-keskus

15:00 Käytännön kokemuksia Venäjän kaupan yrityskohtaisessa kehittämisessä
Suvi Metsola, Export Maker Oy

Keskustelua ja vastauksia kysymyksiin

Tervetuloa!

Tarjoiluvarausten vuoksi ilmoittautumiset toivotaan perjantaihin 10.8.2018 mennessä: https://my.surveypal.com/Venajaseminaari

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consulting on nyt Export Maker

Olemme kulkeneet pitkän taipaleen viiden hengen ja kolmesta viiteen projektia kerrallaan toteuttavasta Venäjän-kaupan kumppanista, lähes parinkymmenen hengen ja 30 projektia kerrallaan toteuttavaksi kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijatoimistoksi. Kasvun myötä muutos realisoituu myös nimen muodossa, kun East Consulting Oy tunnetaan jatkossa nimellä Export Maker Oy. Uusi nimi kuvaa toimintaamme paremmin.

Teemme paljon muutakin, kuin Venäjän-kauppaa. Pelkän Venäjän-kaupan lisäksi olemme kasvattaneet markkina-alueitamme jo lähes kahteenkymmeneen maahan. Kovan työn tuloksena päämarkkina-alueiksemme ovat muodostuneet Venäjä ja IVY-maat, Pohjoismaat, Baltia, Euroopan kysytyimmät kv-markkinat, Lähi-itä sekä Kiina. Kuluvan vuoden aikana kasvatamme tarjontaamme vielä Intiaan ja Yhdysvaltoihin. Tyypillisesti kansainvälistymisen asiantuntijayritykset keskittyvät yhteen markkinaan ja yhteen segmenttiin, ja tässä pystymmekin tekemään poikkeuksen.

Olemme kaikkea muuta, kuin perinteinen konsulttitoimisto. Teemme työmme erittäin käytännönläheisesti. Emme pelkästään ohjeista asiakasta, vaan kartoitamme markkinan potentiaalin, etsimme oikeat kumppanit tai asiakkaat sekä tuomme lisäkädet ja osaamisen aina yrityksen tarpeen mukaan. Kaikki työ johtaa tulokselliseen vientikauppaan.

MIKÄ MUUTTUU?

Toimintamme säilyy nimenmuutoksen jälkeen ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@exportmaker.fi, mutta vanhat osoitteet toimivat vielä hetken aikaa. Toivomme kuitenkin, että uudet sähköpostiosoitteet otetaan käyttöön pikimmiten.

MITÄ TEEMME?

Export Maker on suomalainen kansainvälisen liiketoiminnan kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Päämarkkina-alueitamme ovat Itä-Eurooppa ja Venäjä, Pohjoismaat, Lähi-itä, Keski- ja Etelä-Eurooppa ja Kiina.

Toimimme asiakkaidemme sitoutuneena kumppanina – osana yrityksen tiimiä – ja tarjoamme tukevan selkänojan kansainvälistymiseen, kuljemme yrityksen rinnalla yli erilaisten kansainväliseen liiketoimintaan liittyvien haasteiden sekä autamme käytännönläheisesti tulokselliseen liiketoimintaan.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consultingin toimitusjohtaja vaihtuu

East Consulting Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Suvi Metsola. Huhtikuun 23. päivä tehtävässä aloittava Metsola on toiminut yrityksen osakkaana ja projektijohtajana vuoden 2014 huhtikuusta alkaen. Yrityksen perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri jatkaa yrityksen osakkaana ja kehitysjohtajana.

– Alusta asti mukana olleena ovat hallinnolliset tehtävät itselleni jo hyvin tuttuja. Hallinnollisen puolen ja projektijohdon tehtävien yhdistäminen käy luontevasti, sillä tällöin langat pysyvät yksissä käsissä, kommentoi Metsola.

– Muutos ei vaikuta merkittävästi yrityksen toimintaan ja sen suuntaan. Vuosi vuodelta olemme kehittyneet idän markkinoiden kumppanista kohti Suomen tunnetuinta yritysten kansainvälistymiskumppania ja tällä hetkellä toimimmekin jo 20:llä eri markkinalla, hän jatkaa.

Myös Pöyhtäri on mielissään tulevasta vaihdoksesta.

– Olen itsekin hyvin innoissani tästä, sillä muutoksen myötä pystyn keskittymään entistä vahvemmin asiakaskentällä toimimiseen ja sitä kautta yritysten kansainvälistymisen tukemiseen. Luovutan langat luottavaisin mielin Suvin käsiin, toteaa Pöyhtäri.

Suvi Metsola, 040 731 0223, suvi.metsola@eastconsulting.fi
Jonne Pöyhtäri, 040 412 3945, jonne.poyhtari@eastconsulting.fi

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Happy Nowruz and Persian year!

مشتریان و همکاران گرامی

نوروز باستانی و سال نو را تبریک عرض نموده و سالی خوش، سرشار از سلامتی و کامیابی را برایتان آرزومندیم

Dear Iranian clients and colleagues,
Happy Nowruz and new Persian year! We wish prosperity and success be the two sides of the coin for your business in 1397.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Case Teräs-Kari Oy – ”Kyllä tässä on hyvä alusta mille tahansa yritykselle tehdä yhteistyötä”

Teräs-Kari Oy on vuonna 1979 perustettu yritys, joka kehittää ja valmistaa betonielementtiteollisuudelle valuprosessin tehostamiseen kiinnitys- ja asennusmagneetteja, kumi- ja teräsmagneettilistoja ja teräslistoja. Tämän lisäksi Teräs-Kari valmistaa kaivonkannen nostomagneetteja vesilaitosten, loka-autoyritysten, kunnallistekniikan työntekijöiden ja pelastushenkilöstön käyttöön.

Lähtökohtana tuki markkinoiden kartoittamiseksi

Yhteistyö lähti liikkeelle Teräs-Karin tarpeesta kartoittaa potentiaalisten kansainvälisten asiakkaiden tilanne useammalla valitulla markkinalla. Teräs-Karin vientijohtaja Tero Simosen mukaan yritys on toiminut aikaisemmin markkinoita kartoittaessa jälleenmyyjien kautta.

– Nyt kansainvälisten asiakkaiden etsimiseksi haluttiin saada taustalle jonkinlainen know-how sen tekemisestä turhan työn välttämiseksi, jotta saadaan oikeasti arvokkaita tapaamisia: tapaamisia, joissa asiakas tietää, miksi tapaaminen on sovittu ja tietysti lähtökohtaisesti tarvitsee tuotettamme.

Valinta kohdistui East Consultingin tarjoamiin palveluihin pitkälti taustalta löytyvän kokemuksen kautta.

– Oli tärkeää säästyä ylimääräiseltä opetustyöltä. Meidän tuoterepertuaari on erityisen haastava ja kun palveluntarjoajalla on tietoa ja ymmärrystä tuotteista, niin se selkeästi auttaa potentiaalisten asiakkaiden kartoittamisessa. Silloin on mahdollista olla yhteydessä järkeviin ihmisiin.

Relevantteja tapaamisia

East Consulting suoritti useamman kohdemarkkinan prospektoinnin ja laati listauksen yrityksistä, jotka olivat ilmaisseet kiinnostuksensa Teräs-Karin tuotteita kohtaan.

– Saatiin hyvin kattava raportti siitä, mihin tahoihin oli oltu yhteydessä ja mistä tilanteissa oli keskusteltu – ihan kellonaikojen tarkkuudella. Raportti oli hyvin selkeä, eikä se jättänyt mitään epäselvyyksiä markkinoiden potentiaalista.

– Kaiken kaikkiaan koko lähestymistyyli ja työtapa oli hyvin esimerkillinen, ja moni yritys saisi ottaa tästä tehokkuudesta ja säntillisyydestä mallia. Jälki on ollut todella korkeaa luokkaa.

Simosen mukaan työn laatu näkyi erityisesti myöhemmin sovituissa tapaamisissa.

– On ollut todella miellyttävää mennä tapaamisiin, kun on selkeästi nähnyt, että toinen osapuoli on kiinnostunut keskustelemaan asioista ja odottaakin sitä. Se kertoo siitä, että haetut potentiaaliset asiakkaat ovat olleet laadukkaita, eikä tapaamisia tehdä vain tapaamisen ilosta. Se on ensiarvoisen tärkeää.

– Kaikissa tapaamisissa ei toki ollut mahdollisuuksia yhteistyöhön, mutta oli todella hyvä saada kokemusta eri paikkojen olosuhteista ja luoda kokonaisymmärrystä markkinasta. Täytyy muistaa, että tällaiset tapaukset voivat realisoitua esimerkiksi kahden tai viiden vuoden periodilla.

Teräs-Kari ja vientijohtaja Tero Simonen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön.

– Kaikki asiat ovat toimineet hyvin. Yhteyshenkilöistä on annettava täydet pisteet: kontaktointia on tehty säännöllisesti ja sovitusti, eikä yksikään asia ole jäänyt projektin aikana roikkumaan.

– East Consultingin tulisi järjestää kaikille kansainvälisen liiketoiminnan parissa operoiville tahoille perustason prospektoinnin ja markkinakartoituksen koulutus. Vaikka kyse on yksinkertaisista asioista, esimerkiksi aikatauluissa pysymisestä tai sovituista asioista kiinni pitämisestä, eivät kaikki hoida niitä samanlaisella tehokkuudella. Kyllä tässä on hyvä alusta mille tahansa yritykselle tehdä yhteistyötä, en voi kuin suositella.

Sovi mitä tehdään – tee mitä sovitaan

East Consultingin vahvuuksiksi Simonen haluaa nostaa yrityksen kansainväliset osaajat sekä säntillisen tekemisen. Kohdemaissa asuvien natiivien kautta kontaktointi käy sujuvasti, ja kun osapuolet pitävät kiinni sovituista asioista ajallaan, sujuu projekti mallikkaasti.

– Suomesta voi olla haastavaa kontaktoida suoraa ihmisiä tietyiltä markkinoilta, niin silloin natiivien rooli ja osaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ja mikäli jotain ongelmia tulee esimerkiksi asiakkaan kanssa, voivat he käydä asioimassa paikan päällä. Se on todella vaivatonta.

– East Consulting on toiminut todella säntillisesti ja aktiivisesti, ja yhteistyö on edennyt kuin letkajenkka. Kumpikin on hoitanut omat osuutensa sovitusti ja vastauksia on saanut aina halutessaan. Sovi mitä tehdään – tee mitä sovitaan, se toimii hyvin.

 

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consulting Oy yhteistyöhön Zanjanin kauppakamarin ja Iran Energy Conservation Societyn kanssa

Zanjanin kauppakamari Iran Energy Conservation Society

East Consulting Oy:n ja Zanjanin kauppakamari (ZCCIMA) ovat allekirjoittaneet runkosopimuksen yhteistyön aloittamiseksi. Sovitun kumppanuuden myötä East Consulting toimii Zanjanin kauppakamarin virallisena Suomi- ja Eurooppa-kumppanina ja auttaa erityisesti omilla markkina-alueillaan kauppakamaria uusasiakashankinnassa ja tarjoaa samalla laaja-alaisen verkostonsa kauppakamarin käyttöön.

– Tämä on meille uskomaton kunnianosoitus. Kaiken lisäksi ZCCIMA halusi itse meidät heidän kumppanikseen, eli yhteistyö ei ole lähtenyt liikkeelle meidän aloitteesta. Heidän mielestään Iranin osaamisemme ja työmme markkinoilla on ollut vakuuttavaa, ja tämä on vahvasti vaikuttanut sopimuksen taustaan, totesi East Consulting Oy:n toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri.

– Yhteistyö toimii molempiin suuntiin, eli mikäli ZCCIMA tarvitsee projekteihinsa kumppania, pyytävät he apua meiltä, ja taas jos suomalainen yritys haluaa omalla ratkaisullaan Iranin markkinalle, voimme kumppanuuden kautta esitellä tämän suoraan päättäjäpöytiin.

Zanjanin kauppakamari Iran Energy Conservation Society

ZCCIMA Zanjanin kauppakamari ja East Consulting Oy

Zanjanin kauppakamari on erikoistunut erityisesti kaivosalalla ja maataloudessa, ja suomalaisia teknologioita tarvitaankin erityisesti näillä toimialoilla.

East Consulting on sopinut samankaltaisen sopimuksen myös Iranin keskuskauppakamarin alla toimivan Iran Energy Conservation Society:n kanssa. IECS toimii erilaisten energiasektorin hankkeiden (waste-to-energy ym. uusiutuvan energian hankkeet) parissa.

– On hienoa, että vastaavat merkittävät iranilaiset organisaatiot näkevät meidät luotettavana yhteistyökumppanina. Autamme IECS:ää Suomeen ja muualle Eurooppaan suuntautuvissa projekteissa, toteaa Pöyhtäri.

 

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Jonne Pöyhtäri Suomen Yrittäjien kansainvälisyysvaliokuntaan

Jonne Pöyhtäri Suomen Yrittäjät

– Aluksi olin hieman ihmeissäni, että mitä tämä tarkoittaa ja mihin tässä ollaan lähdössä mukaan, kommentoi East Consulting Oy:n toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri valintaansa Suomen Yrittäjien kansainvälisyysvaliokuntaan.

– Mutta tämä on todella hieno kunnianosoitus ja tehtävä. On mahtavaa päästä yli 100 000 yrityksen äänikellona miettimään sitä, miten Suomen Yrittäjät viestivät kansainvälistymiseen liittyvistä asioista. Tehtävässä motivaattorina toimii halu saada suomalaiset yritykset kansainvälisille markkinoille, ja oman työni ja taustani myötä pystyn välittämään ajatuksia sekä hyvistä että huonoista kokemuksista eteenpäin. Haluan saada kohdistettua yritystukia sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan: sinne missä kasvu ja työpaikat ovat.

Jonne Pöyhtäri Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen, Jonne Pöyhtäri ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

Pöyhtäri haluaa oikoa myös kansainvälistymiseen liittyviä virheellisiä käsityksiä.

– Yleisesti suomalaisillla yrityksillä on virheellinen käsitys siitä, että kansainvälistyminen on arvokas prosessi eikä pienellä yrityksellä ole mahdollisuus lähteä moiseen mukaan. Pieni yritys pystyy kansainväliseen liiketoimintaan ja sen kautta liiketoiminnan kasvattamiseen siinä missä muutkin yritykset.

– Näen tämän myös kunnianosoituksena koko meidän tiimillemme, että panokseni nähdään arvokkaana tämänkaltaisessa toiminnassa.


Kansainvälisyysvaliokunta toimii edunvalvonnan tukena yritysten kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Valiokunta käsittelee järjestön kansainväliseen yhteistyöhön liittyviä kysymyksiä.

Puheenjohtaja
Juha Koponen, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry

Jäsenet
Aija Bärlund, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry
Jyrki Huttunen, Savon Yrittäjät ry
Reijo Kaakkolammi, Pirkanmaan Yrittäjät ry
Jani Kaarlejärvi, Helsingin Yrittäjät ry
Pirjo Karhu, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry
Jorma Kortesoja, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry
Kai Lindell, Akateemiset Yrittäjät AKY ry
Börje Norrgård, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry
Kari Ollila, Satakunnan Yrittäjät ry
Jonne Pöyhtäri, Keski-Suomen Yrittäjät ry
Miia Virtanen, Satakunnan Yrittäjät ry

Asiantuntijajäsen
Petri Graeffe, Uudenmaan Yrittäjät ry
Miia Kärnä, Lapin Yrittäjät ry

Työvaliokunnan edustaja
Yrjö Ronkainen, Savon Yrittäjät ry

Kaikki valiokunnat ovat nähtävissä täältä.

 

 

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consulting Oy ja SSYP Kehitys Oy yhteistyöhön

East Consulting saa kunnian olla auttamassa saarijärveläisiä yrityksiä kansainvälisille markkinoille SSYP Kehityksen hankkeessa. Tehtävänä on uusien markkinoiden potentiaalin selvittäminen ja asiakkaiden etsiminen. ”Saamme olla tekemässä juuri sitä missä olemme parhaimmillaan”, kertoo myyntijohtaja Markus Johansson.

SSYP Kehityksen hanke on esimerkki siitä, miten markkina-avauksia voidaan suorittaa myös ryhmässä. ”Vastaavissa hankkeissa on loistava yhdessä tekemisen meininki, ja parhaimmillaan ne tuovat osallistujilleen erinomaisia synergiaetuja. Tämä taas voi avata ovia isompiin kilpailutuksiin ja projekteihin.”, Johansson jatkaa.

East Consultingin laaja kokemus eri toimialoilta sekä markkina-alueiden monipuoliset verkostot olivat ratkaisevassa asemassa yhteistyön syntymiseksi. Hankkeen kesto on vuosi, ja raportoimme tuloksista sen päätyttyä.

Petri Sagulin

Kommentoi 0