fbpx

Ajankohtaista

Posintran ja Export Makerin Vienninedistämö Porvoossa 13.6.2019!

Vienninedistämö 13.6.2019 Porvoossa

Ajankohta: 13.6.2019 klo 11:30-17:00
Paikka: Aktia Pankki Oyj, Piispankatu 23 B, Porvoo

Vienti kiinnostaa, vienti on mahdollisuus, viedä pitäisi – mutta mistä ja miten alkuun? Posintran Vienninedistämö antaa sinulle selvät askelmerkit viennin aloittamiseen ja maaliin viemiseen tyylikkään tuloksellisesti. Ohjelman sisällön tuottaa Posintran kumppanina Export Maker Oy. Tilaisuus on maksuton.

INNOSTU!

Kasvaminen kotimaan markkinoilla on rajallista. Jos haluat kasvattaa yritystäsi, viennissä on mahdollisuus. Viennin voi aloittaa tutuilla pohjoismaisilla markkinoilla, Euroopassa tai ottaa iso loikka suurten massojen markkinoille. Koko maailma on kädessäsi, minne aiot mennä?

ONNISTU!

Viennin aloittaminen on prosessi siinä missä mikä muukin uusi asia. Huolellisella taustatyöllä ja suunnitelmallisella tekemisellä onnistut aivan varmasti. Posintran Vienninedistämössä kuulet hyviä innostavia tarinoita onnistumisista ja haasteiden selättämisestä. Miksi keksiä pyörää uudelleen, kun joku toinen on sen jo keksinyt!

VIE!

Vienninedistämö tarjoaa bonuksena vienninedistämöt viennin keskeisistä aihealueista, joissa päästään käsiksi yrityksesi tarpeisiin ja askelmerkkeihin. Saat suoria, käytännönläheisiä ja toteuttamiskelpoisia ohjeita kansainvälisen liiketoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen. Vienti voi alkaa vaikka samana päivänä!

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli et pysty osallistumaan niin muistathan perua. Peruuttamattomista poisjäänneistä joudumme perimään tarjoilukustannukset. Peruutukset sähköpostitse jenni.lahtevanoja@posintra.fi.


Ohjelma

klo 11.30 kevyt lounas 

klo 12.00 Tervetuloa 
Fredrik Pressler, Posintran yrityspalvelujohtaja

Henkilökohtainen kansainvälistymispolku: haastavimmat tilanteet ja suurimmat onnistumiset kansainvälisellä urallani
Lauri Veijalainen, East Office of Finnish industries toimitusjohtaja (23.09.19-)

Kokemuksia ja oppeja kansainvälisiltä markkinoilta: Case Hamari
Jari Jääskelä, CEO, Hamari auditorium furniture solutions Oy

Asiantuntijapuheenvuoro: miten menestyt sopimusneuvotteluissa
Petri Nevalainen, Asianajotoimisto Applex Oy

Vienninedistämöt:

Miten rakentaa kansainvälistymispolku? – Jonne Pöyhtäri
Miten lähteä käytännössä toteuttamaan toimenpiteitä kansainvälisillä markkinoilla? – Suvi Metsola
Osaamisen kehittäminen ja rekrytointi Kv-liiketoiminnassa – Ilkka Lehto
Kansainvälisen kaupan sopimukset – Petri Nevalainen

Tilaisuuden juontaa Jonne Pöyhtäri, Export Maker.

Virallinen tapahtumakutsu

Yhteistyössä Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra.

 

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Lisävahvistuksia lähimarkkinoille kansainvälistymiseksi

lähimarkkinoille kansainvälistyminen

Keväällä 2018 yrityksemme kävi läpi kosmeettisen mutta kuitenkin suuren muutoksen, kun toiminnan laajenemisen myötä yrityksen nimi muuttui East Consultingista Export Makeriksi. Toimintamme lähti aikanaan liikkeelle vahvasta Venäjän-kaupan osaamisesta. Sittemmin osaamisemme on laajentunut jo lähes parillekymmenelle markkina-alueelle ja kovan työn tuloksena päämarkkina-alueiksemme ovat muodostuneet Venäjä ja IVY-maat, Pohjoismaat, Baltia, Euroopan kysytyimmät kv-markkinat, Lähi-itä sekä Kiina.

Itään, länteen, melkein minne vaan!

Viime vuosina suomalaisten pk-yritysten kiinnostus erityisesti lähimarkkinoille Pohjoismaihin on kasvanut, ja tähän huutoon olemmekin vastanneet vahvistamalla tiimiämme kansainvälistymisen asiantuntijoilla.

Kööpenhaminassa asuva Carl-Fredrik Albert on kauppatieteiden maisteri yhdestä Euroopan suurimmista kauppakorkeakouluista, Copenhagen Business Schoolista (CBS). Hänellä on useiden vuosien kokemus liiketoiminnan kehittämisestä Pohjoismaissa. ”Calle” on aiemmin työskennellyt yrittäjänä ja asiantuntijana niin norjalaisessa kuin suomalaisessa kaupallisessa edustustustossa. Tämä luontainen verkostoituja omaa kokemusta myös sidosryhmien johtamisesta niin liiketoiminnallisilla, poliittisilla kuin diplomaattisillakin areenoilla. Kokemusten myötä Callelle on karttunut laaja osaaminen useilta eri toimialoilta, mutta erityisesti cleantech- ja meriteollisuuden aloilta. Hänen vahvuuksiaan ovat myynti ja kansainvälistyminen, liiketoiminnan analysointi ja strateginen kehittäminen, liikkeenjohdon konsultointi ja projektinhallinta. Calle vastaa Export Makerin Tanskaan ja Norjaan suuntautuvista projekteista.

Erik Månsson vastaa Export Makerilla Ruotsin projekteista. Hän on syntynyt ja elänyt Etelä-Ruotsissa, mutta työskennellyt niin Italiassa kuin Itävallassa ennen paluutaan Lundin yliopistoon viimeistelemään BBA-tutkintoaan. Erik on työskennellyt muun muassa Ruotsin valtion aluekehittämisorganisaatiossa asiantuntijana auttaen eri kokoisia yrityksiä taloudellisen ja alueellisen kasvun parissa opintojensa aikana. Callen ja Erikin tuoman osaamisen myötä pystymme palvelemaan kasvuhaluisia yrityksiä entistä paremmin lähimarkkina-alueilla, ja herrat ovatkin osoittaneet osaamisensa jo muutaman eri projektin parissa, joista kerromme lisää myöhemmin.

Edellä mainittujen uudistusten lisäksi Ilkka Lehto hyppää lahden yli vahvemmin mukaan kelkkaan, kun Baltian markkinoiden asiantuntija jalkautuu Helsinkiin tarjoamaan lisäarvoa pääkaupunkiseudun yrityksille. Ilkalla on MBA-tutkinto Tallinnan yliopistosta pääaineinaan tuotantotalous, tuotannon kehittäminen ja laskentatoimi. Hänellä on yli 13 vuoden yrittäjäkokemus Baltiassa, Puolassa ja Venäjällä johdon suorahaussa, henkilöstövuokrauksessa sekä -välityksessä. Ilkan erityisosaamisalueita ovat kansainvälinen liiketoiminta ja liiketoimintakulttuurit, yritysstrategia, henkilöstöjohtaminen ja HR-toimet sekä henkilöiden suorahaut. Mukanaan hän tuo erittäin laajan kontakti- ja henkilöstöverkoston Baltiaan, Puolaan ja Pohjoismaihin.

Haluatko laajentaa liiketoimintaa kansainvälisille markkinoille, esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan tai vaikka Venäjälle? Vai mietittekö kenties sitä, mikä markkina sopii parhaiten yrityksellesi? Ota yhteyttä, ja etsitään paras vaihtoehto yrityksellesi yhdessä.

Jätä yhteydenottopyyntö

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Lounge treffit: Kansainvälisen kaupan aamiainen torstaina 14. helmikuuta

kansainvälisen kaupan aamiaistilaisuus

Ajankohta: Torstai 14.02.2019, klo 9:00 – 12:00
Paikka: Vanha Freda, Alfred-sali
Osoite: Yliopistonkatu 11, 40100 Jyväskylä

Tervetuloa kansainvälisen kaupan aamiaistilaisuuteen!

Tilaisuudessa käydään läpi kansainvälisen kaupan sopimusasioita ja sitä, miten kansainvälisessä kaupassa voidaan suojautua sopimusriskeiltä oikeanlaisilla sopimusehdoilla. Käsiteltävänä ovat mm. kansainvälisen kaupan toimitusehdot, vastuunrajoitukset, sovellettava laki ja oikeuspaikka.

Lisäksi tilaisuudessa käsitellään kansainvälisen kaupan mahdollisuuksia ja haasteita sekä sitä, millaisilla toimenpiteillä yrityksen kansainvälistyminen voidaan aloittaa.

Asiantuntijoina toimivat Petri Nevalainen asianajotoimisto Applex Oy:stä ja Jonne Pöyhtäri Export Maker Oy:stä.


OHJELMA

klo 8.30 Kahvitarjoilu ja verkostoitumista
klo 9.00 Tilaisuuden avaus, asianajaja, KTM Petri Nevalainen ja kehitysjohtaja Jonne Pöyhtäri.
klo 9.15 Kansainvälisen kaupan sopimukset, asianajaja, KTM Petri Nevalainen.

 • Sopimusten syntyminen ja sopimusten ehdot: miten laadin hyvän sopimuksen ja vältän sopimusten pahimmat sudenkuopat
 • Virhe- ja viivästystilanteet ja niiden seuraamukset
 • Oikeuspaikka ja sovellettava laki kansainvälisissä kauppasopimuksissa Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa
 • Vastuunrajoitusehdot – välittömien ja välillisten vahinkojen ero ja vastuun rajoittaminen
 • Yleisten sopimusehtojen käyttäminen ja ehtojen liittäminen sopimuksiin
 • Tehokas liikeriitojen ratkaisu: käräjäoikeus vai välimiesmenettely sekä tuomioiden kansainvälinen täytäntöönpano

klo 10.15 Kuinka taklata kansainvälistymisen haasteet jo kotimaassa, kehitysjohtaja Jonne Pöyhtäri

 • Kuinka valita oikea kohdemarkkina?
 • Miten löytää oikeat kumppanit kohdemaasta?
 • Onko kansainvälistyminen niin kallista kuin miltä se kuulostaa?
 • Liiketoimintamahdollisuuksia eri maissa, esimerkkeinä Pohjoismaat ja Venäjä

Business Jyväskylä tarjoaa mahdollisuuden osallistua Kansainvälisen kaupan aamiaiselle maksutta. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan tarjoilun takia 7. helmikuuta mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä (ohjautuu Keski-Suomen kauppakamarin sivulle). 

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Idän ja lännen välinen yhteistyö kukoistaa 178 miljoonan euron edestä

Kaakkois-Suomi – Venäjä, Kolarctik ja Karelia

Sanktiot ovat tuntuvasti kurittaneet suomais-venäläistä yhteistyötä tietyillä liiketoiminnan aloilla. Tästä huolimatta, niin kuin hyvissä naapurussuhteissa yleensä, yhteistyöhalua ja -kykyä näyttää löytyvän. Sen todistavat tänä vuonna käynnistyvät projektit niillä toimialoilla, joihin sanktioiden vaikutus ei ulotu. Tällaisia toimialoja ovat muun muassa infrastruktuuri, ympäristönsuojelu sekä yritysten toimintaedellysten kehittäminen.

Tällä hetkellä suomalais-venäläisiä kehitysyhteistyöprojekteja koordinoivat kolme erillistä ohjelmaa: Kaakkois-Suomi – Venäjä, Kolarctik ja Karelia. Jokaisella ohjelmalla on oma seurantakomitea, joka joko hyväksyy tai hylkää rahoitettavat projektit. Toistaiseksi ohjelmiin on hyväksytty yhteensä 66 eri kehittämisprojektia, jotka rahoitetaan ohjelmien saamien varojen turvin. Jo hyväksyttyjen projektien lisäksi, käynnissä ovat laajojen infrastruktuurihankkeiden sisällön ja rahoituksen neuvottelut yhdessä Euroopan komission kanssa. Esimerkki laajasta infrastruktuuriprojektista on Imatran ja Nuijamaan raja-asemien uudelleenjärjestely.

Kullakin ohjelmalla erilliset budjetit

Ohjelmien rahoitus on peräisin Suomelta, Venäjältä ja Euroopan Unionilta. Lisäksi Kolarctic ohjelma on saanut rahoitusta Ruotsilta ja Norjalta. Tällä hetkellä kehitysohjelmat ovat yhteensä saaneet rahoitusapua 178 miljoonan euron verran. Rahoitus varmistui tämän vuoden elokuussa ja lokakuun alussa sopimukset astuvat voimaan.

Rahoitettavat projektit liittyvät alueiden saavutettavuuteen, ympäristönsuojeluun sekä alueiden yritysten toimintaedellysten kehittämiseen. Jokaisen ohjelman teemana ovat turvallisuus ja sujuvan liikkumisen kehittäminen rajanylityspaikoilla sekä vesistöalueilla. Lisäksi koulutus, kulttuuri ja tutkimusala ovat ohjelmien keskeisiä teemoja.

Jokaisella ohjelmalla on käytössä eri määrä budjettia. Esimerkiksi Kaakkois-Suomi – Venäjä -ohjelmalle on myönnetty rahoitusta yhteensä 72 miljoonaa euroa, jotka jaetaan ohjelman alaisille projekteille. Esimerkiksi pyörätien rakentamiseen Svetogorskista Suomen rajalle (rahoitus 1,6 miljoonaa euroa). Tai ongelmajätekaatopaikan, Krasnyi Borin, ympäristön tutkimukseen ja alueen ympäristön tilan kohentamisen vaihtoehtojen kehittämiseen (rahoitus 750 000 euroa). Projektin toteuttavat venäläinen yritys ”Mineral” yhdessä Etelä-Savon ja Uudenmaan kanssa. Lisäksi meneillään on esimerkiksi projekti, jonka tarkoitus on houkutella Kotka-Haminan alueelle venäläisiä start-upeja (myönnetty apuraha on 650 000 euroa).

Kolarctic -ohjelma on saanut rahoitusta 63 miljoonaa euroa ja Karelia -ohjelma 43 miljoonaa euroa.

Ohjelmien valmistelut alkoivat jo vuonna 2013. Sanktiot, niiden vaikutukset ja laajuus kuitenkin hidastivat ohjelmien loppuunsaattamista. Koska sanktiot eivät koske ohjelmien sisältöä, työ voi vihdoin alkaa. Yhteensä nämä ohjelmat käsittävät 1340 kilometrin pituisen rajan Suomen ja Venäjän välillä.

Hanketoiminta kestää vuoden 2022 loppuun asti.

Sanomattakin on selvää, että tällaiset ohjelmat ovat hieno tapa saada tuetusti omaa projektia eteenpäin kansainvälisessä ympäristössä. Vaikka monia projekteja onkin jo rahoitettu, ohjelmiin on vielä mahdollista hakea uusilla hankeideoilla!

Aikaisemmin hyväksytyt hankeideat on mahdollista lukea ohjelmien kotisivuilta.


Kaleria CBC

Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC

Kolarctic CBC

Lähteet:

https://www.fontanka.ru/2018/08/17/075/

https://www.rakennerahastot.fi/web/eni-cbc/eni-cbc-uutiset

Tekstin on kirjoittanut Miila Leisiö.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Export Maker mukana Kasvu Invitation: Kansainvälistyminen ja rahoitus -päivässä Helsingissä

Mitä: Kansainvälistymisen ja rahoituksen Kasvu Invitation -työpajapäivä
Missä: TechCode, Porkkalankatu 20 A, Helsinki
Milloin: 11.9.2018 klo 9-16

Yli 80 % Kasvu Openin sparrauksessa mukana olleista yrityksistä tavoittelee kansainvälistä kasvua. Mitä globaali bisnes vaatii ja mihin kannattaa varautua? Miten kansainvälistä kasvua tehdään ja miten sitä johdetaan? Mitä rahoituksen näkökulmasta kannattaa ottaa huomioon?  Kansainvälistyminen asettaa bisnekselle uusia vaatimuksia ja tarvitaa uudenlaista osaamista. Kasvu ylipäänsä, suuntautui se sitten ulkomaille tai rajojen sisälle, vaatii usein rahoitusta. Kansainvälistymisen ja rahoituksen Kasvu Invitation -työpajapäivässä keskitytään kansainvälistymisen ja rahoituksen teemoihin vanhvan kumppanijoukon avulla. Kumppaneina vuoden 2018 Kansainvälistymisen ja Rahoituksen Kasvu Invitation -ohjelmassa toimivat Berggren, DHL Express, Export Maker, Midventum sekä Vauraus Suomi.

Työpajoissa asiantuntijamme kertovat muun muassa siitä, miten rakentaa kansainvälistymisstrategia, ja kuinka suunniteltuja toimenpiteitä kannattaa lähteä toteuttamaan kansainvälisillä markkinoilla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa: https://www.kasvuopen.fi/kalenteri/kasvu-invitation-kansainvalistyminen-ja-rahoitus.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

VENÄJÄ. NYT! 17.8.2018 Jyväskylässä

Venäjä

Alkuperäinen kutsu

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, mihin suuntaan Venäjä on kehittymässä ja mitä työkaluja tarvitset Venäjän-kaupassa menestymiseen. Suomen Pietarin pääkonsulaatti, Finnvera, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, Export Maker Oy, Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen liitto ovat valmistelleet sinulle ajankohtaisen tietopaketin.

Aika: perjantai 17.8.2018 Klo 12:00-16:00
Paikka: Cygnaeustalo, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä, kokoushuone Anni


OHJELMA:

Klo 12:00 Avaus
Tapani Mattila, Keski-Suomen liitto

12:10 Venäjän kehitys: näkemyksiä Pietarin pääkonsulaatista
Lauri Pullola, Suomen Pietarin konsulaatti

12:40 Suomalaisen pk-yrityksen Venäjä-hankkeiden rahoitus, vienti ja etabloituminen
Timo Pietiläinen, Finnveran Pietarin edustusto

13:20 Liiketoimintaympäristö Venäjällä – mahdollisuudet ja haasteet; SVKK pelinavaajana Venäjällä
Jaana Rekolainen, Suomalais-venäläinen kauppakamari

14:00 Kahvitauko

14:20 Team Finland –verkoston rahoitus- ja muut palvelut
Jouni Hynynen, Keski-Suomen ELY-keskus

15:00 Käytännön kokemuksia Venäjän kaupan yrityskohtaisessa kehittämisessä
Suvi Metsola, Export Maker Oy

Keskustelua ja vastauksia kysymyksiin

Tervetuloa!

Tarjoiluvarausten vuoksi ilmoittautumiset toivotaan perjantaihin 10.8.2018 mennessä: https://my.surveypal.com/Venajaseminaari

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consulting on nyt Export Maker

Olemme kulkeneet pitkän taipaleen viiden hengen ja kolmesta viiteen projektia kerrallaan toteuttavasta Venäjän-kaupan kumppanista, lähes parinkymmenen hengen ja 30 projektia kerrallaan toteuttavaksi kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijatoimistoksi. Kasvun myötä muutos realisoituu myös nimen muodossa, kun East Consulting Oy tunnetaan jatkossa nimellä Export Maker Oy. Uusi nimi kuvaa toimintaamme paremmin.

Teemme paljon muutakin, kuin Venäjän-kauppaa. Pelkän Venäjän-kaupan lisäksi olemme kasvattaneet markkina-alueitamme jo lähes kahteenkymmeneen maahan. Kovan työn tuloksena päämarkkina-alueiksemme ovat muodostuneet Venäjä ja IVY-maat, Pohjoismaat, Baltia, Euroopan kysytyimmät kv-markkinat, Lähi-itä sekä Kiina. Kuluvan vuoden aikana kasvatamme tarjontaamme vielä Intiaan ja Yhdysvaltoihin. Tyypillisesti kansainvälistymisen asiantuntijayritykset keskittyvät yhteen markkinaan ja yhteen segmenttiin, ja tässä pystymmekin tekemään poikkeuksen.

Olemme kaikkea muuta, kuin perinteinen konsulttitoimisto. Teemme työmme erittäin käytännönläheisesti. Emme pelkästään ohjeista asiakasta, vaan kartoitamme markkinan potentiaalin, etsimme oikeat kumppanit tai asiakkaat sekä tuomme lisäkädet ja osaamisen aina yrityksen tarpeen mukaan. Kaikki työ johtaa tulokselliseen vientikauppaan.

MIKÄ MUUTTUU?

Toimintamme säilyy nimenmuutoksen jälkeen ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@exportmaker.fi, mutta vanhat osoitteet toimivat vielä hetken aikaa. Toivomme kuitenkin, että uudet sähköpostiosoitteet otetaan käyttöön pikimmiten.

MITÄ TEEMME?

Export Maker on suomalainen kansainvälisen liiketoiminnan kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Päämarkkina-alueitamme ovat Itä-Eurooppa ja Venäjä, Pohjoismaat, Lähi-itä, Keski- ja Etelä-Eurooppa ja Kiina.

Toimimme asiakkaidemme sitoutuneena kumppanina – osana yrityksen tiimiä – ja tarjoamme tukevan selkänojan kansainvälistymiseen, kuljemme yrityksen rinnalla yli erilaisten kansainväliseen liiketoimintaan liittyvien haasteiden sekä autamme käytännönläheisesti tulokselliseen liiketoimintaan.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consultingin toimitusjohtaja vaihtuu

East Consulting Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Suvi Metsola. Huhtikuun 23. päivä tehtävässä aloittava Metsola on toiminut yrityksen osakkaana ja projektijohtajana vuoden 2014 huhtikuusta alkaen. Yrityksen perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri jatkaa yrityksen osakkaana ja kehitysjohtajana.

– Alusta asti mukana olleena ovat hallinnolliset tehtävät itselleni jo hyvin tuttuja. Hallinnollisen puolen ja projektijohdon tehtävien yhdistäminen käy luontevasti, sillä tällöin langat pysyvät yksissä käsissä, kommentoi Metsola.

– Muutos ei vaikuta merkittävästi yrityksen toimintaan ja sen suuntaan. Vuosi vuodelta olemme kehittyneet idän markkinoiden kumppanista kohti Suomen tunnetuinta yritysten kansainvälistymiskumppania ja tällä hetkellä toimimmekin jo 20:llä eri markkinalla, hän jatkaa.

Myös Pöyhtäri on mielissään tulevasta vaihdoksesta.

– Olen itsekin hyvin innoissani tästä, sillä muutoksen myötä pystyn keskittymään entistä vahvemmin asiakaskentällä toimimiseen ja sitä kautta yritysten kansainvälistymisen tukemiseen. Luovutan langat luottavaisin mielin Suvin käsiin, toteaa Pöyhtäri.

Suvi Metsola, 040 731 0223, suvi.metsola@eastconsulting.fi
Jonne Pöyhtäri, 040 412 3945, jonne.poyhtari@eastconsulting.fi

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Happy Nowruz and Persian year!

مشتریان و همکاران گرامی

نوروز باستانی و سال نو را تبریک عرض نموده و سالی خوش، سرشار از سلامتی و کامیابی را برایتان آرزومندیم

Dear Iranian clients and colleagues,
Happy Nowruz and new Persian year! We wish prosperity and success be the two sides of the coin for your business in 1397.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Asiakastarina: Teräs-Kari Oy – ”Kyllä tässä on hyvä alusta mille tahansa yritykselle tehdä yhteistyötä”

Teräs-Kari Oy on vuonna 1979 perustettu yritys, joka kehittää ja valmistaa betonielementtiteollisuudelle valuprosessin tehostamiseen kiinnitys- ja asennusmagneetteja, kumi- ja teräsmagneettilistoja ja teräslistoja. Tämän lisäksi Teräs-Kari valmistaa kaivonkannen nostomagneetteja vesilaitosten, loka-autoyritysten, kunnallistekniikan työntekijöiden ja pelastushenkilöstön käyttöön.

Lähtökohtana tuki markkinoiden kartoittamiseksi

Yhteistyö lähti liikkeelle Teräs-Karin tarpeesta kartoittaa potentiaalisten kansainvälisten asiakkaiden tilanne useammalla valitulla markkinalla. Teräs-Karin vientijohtaja Tero Simosen mukaan yritys on toiminut aikaisemmin markkinoita kartoittaessa jälleenmyyjien kautta.

– Nyt kansainvälisten asiakkaiden etsimiseksi haluttiin saada taustalle jonkinlainen know-how sen tekemisestä turhan työn välttämiseksi, jotta saadaan oikeasti arvokkaita tapaamisia: tapaamisia, joissa asiakas tietää, miksi tapaaminen on sovittu ja tietysti lähtökohtaisesti tarvitsee tuotettamme.

Valinta kohdistui Export Makerin tarjoamiin palveluihin pitkälti taustalta löytyvän kokemuksen kautta.

– Oli tärkeää säästyä ylimääräiseltä opetustyöltä. Meidän tuoterepertuaari on erityisen haastava ja kun palveluntarjoajalla on tietoa ja ymmärrystä tuotteista, niin se selkeästi auttaa potentiaalisten asiakkaiden kartoittamisessa. Silloin on mahdollista olla yhteydessä järkeviin ihmisiin.

Relevantteja tapaamisia

Export Maker suoritti useamman kohdemarkkinan prospektoinnin ja laati listauksen yrityksistä, jotka olivat ilmaisseet kiinnostuksensa Teräs-Karin tuotteita kohtaan.

– Saatiin hyvin kattava raportti siitä, mihin tahoihin oli oltu yhteydessä ja mistä tilanteissa oli keskusteltu – ihan kellonaikojen tarkkuudella. Raportti oli hyvin selkeä, eikä se jättänyt mitään epäselvyyksiä markkinoiden potentiaalista.

– Kaiken kaikkiaan koko lähestymistyyli ja työtapa oli hyvin esimerkillinen, ja moni yritys saisi ottaa tästä tehokkuudesta ja säntillisyydestä mallia. Jälki on ollut todella korkeaa luokkaa.

Simosen mukaan työn laatu näkyi erityisesti myöhemmin sovituissa tapaamisissa.

– On ollut todella miellyttävää mennä tapaamisiin, kun on selkeästi nähnyt, että toinen osapuoli on kiinnostunut keskustelemaan asioista ja odottaakin sitä. Se kertoo siitä, että haetut potentiaaliset asiakkaat ovat olleet laadukkaita, eikä tapaamisia tehdä vain tapaamisen ilosta. Se on ensiarvoisen tärkeää.

– Kaikissa tapaamisissa ei toki ollut mahdollisuuksia yhteistyöhön, mutta oli todella hyvä saada kokemusta eri paikkojen olosuhteista ja luoda kokonaisymmärrystä markkinasta. Täytyy muistaa, että tällaiset tapaukset voivat realisoitua esimerkiksi kahden tai viiden vuoden periodilla.

Teräs-Kari ja vientijohtaja Tero Simonen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön.

– Kaikki asiat ovat toimineet hyvin. Yhteyshenkilöistä on annettava täydet pisteet: kontaktointia on tehty säännöllisesti ja sovitusti, eikä yksikään asia ole jäänyt projektin aikana roikkumaan.

– Export Makerin tulisi järjestää kaikille kansainvälisen liiketoiminnan parissa operoiville tahoille perustason prospektoinnin ja markkinakartoituksen koulutus. Vaikka kyse on yksinkertaisista asioista, esimerkiksi aikatauluissa pysymisestä tai sovituista asioista kiinni pitämisestä, eivät kaikki hoida niitä samanlaisella tehokkuudella. Kyllä tässä on hyvä alusta mille tahansa yritykselle tehdä yhteistyötä, en voi kuin suositella.

Sovi mitä tehdään – tee mitä sovitaan

Export Makerin vahvuuksiksi Simonen haluaa nostaa yrityksen kansainväliset osaajat sekä säntillisen tekemisen. Kohdemaissa asuvien natiivien kautta kontaktointi käy sujuvasti, ja kun osapuolet pitävät kiinni sovituista asioista ajallaan, sujuu projekti mallikkaasti.

– Suomesta voi olla haastavaa kontaktoida suoraa ihmisiä tietyiltä markkinoilta, niin silloin natiivien rooli ja osaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ja mikäli jotain ongelmia tulee esimerkiksi asiakkaan kanssa, voivat he käydä asioimassa paikan päällä. Se on todella vaivatonta.

– Export Maker on toiminut todella säntillisesti ja aktiivisesti, ja yhteistyö on edennyt kuin letkajenkka. Kumpikin on hoitanut omat osuutensa sovitusti ja vastauksia on saanut aina halutessaan. Sovi mitä tehdään – tee mitä sovitaan, se toimii hyvin.

Petri Sagulin

Kommentoi 0